D-Vitamin flytande 500 IE, Thorne

D-Vitamin flytande 500 IE, Thorne

Flytande D-vitamin


D-vitamin är ett essentiellt  vitamin/hormon som produceras i huden genom ultraviolett strålning.  Forskningen visar att många av oss kan ha brist på D-vitamin. Särskilt  utsatt är befolkningen i norr och de som inte exponeras tillräckligt  mycket för sol.


D-vitaminrådet (VDC) är en ideell organisation  vars mål är att utbilda sjukvårdspersonal och allmänheten om  D-vitaminbrist och dess hälsorisker. De rekommenderar att spädbarn och  barn under ett år får 1.000 IE vitamin D3 per dag. Detta är särskilt  viktigt för ammade barn eftersom bröstmjölken innehåller väldigt lite  D-vitamin. VDC säger att undantaget från detta är om ammande modern tar  tillräcklig av D-vitamin (4,000-6,000 IE / dag) för att producera  D-vitaminrik bröstmjölk eller att barnet utsätts för tillräckligt med  solljus. De rekommenderar 600 IE/dag för barn som får mjölkersättning.  VDC fortsätter med att rekommendera 1.000 IE/11 kg (25 lb)  kroppsvikt/dag för barn över ett år. Barn som är 10 år och uppåt bör,  enligt VDC, följa vuxen-rekommendationer.


VDC rekommenderar ett  genomsnitt på 5000 IE / dag av D-vitamin för vuxna. Ännu bättre anser  de, är att testa sina nivåer av 25-hydroxy-vitamin D och dosera i  enlighet med provsvaret. Optimala nivåer i blodet anses vara mellan  50-80 ng / mL.


Thorne's D-vitamin i vätskeform är löst i en  olja av medellånga triglycerider opch konserverat med blandade naturliga  tokoferoler (E-vitamin). Dropparna kan blandas i mat eller vätska. Håll  flaskan stilla upp och ned för att dosera ur droppkorken.


Vitamin D bidrar till:

- normalt upptag/utnyttjande av kalcium och fosfor

- normala kalciumnivåer i blodet

- att bibehålla normal benstomme

- att bibehålla normal muskelfunktion

- att bibehålla normala tänder

- immunsystemets normala funktion


Vitamin D har en roll i celldelningsprocessen.


 Vitamin D bidrar till att minska risken för att ramla, vilket är  kopplat till balansförlust och muskelsvaghet. Att ramla är en riskfaktor  för frakturer hos män och kvinnor som är 60 år eller äldre.


170 kr

Super EPA, Thorne

Super EPA, Thorne

Slutsåld
VisaMasterCardKlarnaPayPal