Fleråriga Grönsaker: Upptäck, odla, njut

Lär känna de spännande grönsakerna som kommer tillbaka år  efter år! Sparris, rabarber och pepparrot är kända fleråriga favoriter i  köksträdgården – men har du hört talas om potatisböna, lungrot och  strutbräken? 

I boken presenteras ett 60-tal fleråriga grönsaker som är noga  utvalda av författarna för att passa i vårt nordliga klimat. De är mer  lättskötta och har högre näringsinnehåll än vanliga grönsaker. Dessutom  kan de skördas från tidig vår till sen höst utan att du behöver vattna,  gödsla eller ogräsrensa särskilt ofta.

Boken är den första av sitt slag på svenska och innehåller allt du  behöver veta för att komma igång att odla de fleråriga grönsakerna.  Spännande recept som soppa på dagliljeblommor, inlagd strutbräken och  mjölksyrade fleråriga bladgrönsaker ger inspiration till att utforskar  de nya smakerna. Bokens innehåll är kryddat med tips på plantskolor,  fröfirmor och matnyttiga tabeller över växternas egenskaper och  näringsvärden.

Du kommer att ha mycket glädje av denna bok, oavsett om du är en  nyfiken grönsaksodlare, tycker om att odla blommiga perenner, eller har  en naturnära trädgård som du vill förgylla med lättskötta ätbara växter!

Med ett förord av Lena Israelsson.

Om författarna:

Philipp Weiss är civilingenjör och diplomerad  permakulturdesigner. Han odlar nästan 100 olika arter av fleråriga  grönsaker och ännu fler ätbara träd och buskar. Han började odla  fleråriga grönsaker 2007 och tycker det blir roligare för varje år.  Philipp har en visningsträdgård för fleråriga nyttoväxter på 7000 kvm  med en tillhörande liten plantskola och undervisar regelbundet inom  odling och permakultur.

Annevi Sjöberg älskar att odla, särskilt de växter som gynnar  både människor och insekter i trädgården. Hon är utbildad miljövetare  och miljöingenjör och efter att ha arbetat ett par år med  samhällsengagemang kring miljöfrågor inom biståndssvängen, undervisar  hon idag inom odling, biologisk mångfald och permakultur.

Daniel Larsson är en grafisk formgivare som sadlat om till  odlare och driver idag ett andelsjordbruk kallat Mylla i sörmländska  Näshulta, som förser de boende i bygden med finfina grönsaker under  skördesäsongen. Även om det till stor del handlar om ”ettåringar” så är  planen att succesivt öka andelen fleråriga grönsaker i odlingarna.

Läs mer på http://flerårigagrönsaker.stjärnsund.nu/

237 kr

VisaMasterCardKlarnaPayPal